info


Rondom Maastricht is een door George Vogelaar bedacht project om de grens van de stad Maastricht fotografisch te documenteren. Samen met fotograaf Bert Janssen liep hij langs de 43,5 kilometer tellende stadsgrens. Een klein deel legden we af in een boot op de Maas die in het noordelijk deel van de stad de grens bepaalt. Ook verkenden we per boot de zuidgrens tussen grenspaal 49 en Oost-Maarland. De rest legden we wandelend af. Bert Janssen heeft de grens en het buitengebied van de stad in duizenden foto’s vastgelegd. Ijkpunten daarbij vormden de toren van de Sint Janskerk op het Vrijthof die uit allerlei hoeken en gaten is te zien. Voor het zuidoostelijk deel diende de schoorsteen van de Enci als zichtpunt. Naast die foto’s zijn er ook kleine filmpjes gemaakt van paden, straten, wegen en beekjes die de grens van de stad doorsnijden. Kijk daarvoor onder "video".

Ook schrijft George Vogelaar af en toe een blog over de grens van Maastricht. Daarop kunt u reageren. U mag zelf ook een blog schrijven als u dat wilt. Stuur het per mail en dan plaatsen wij het onder ‘blogs’.

Van die duizenden foto’s in ons bezit is nu een brede selectie gemaakt die hier op de site zichtbaar is per thema. Die foto’s zijn te koop, in diverse groottes en prijzen. Zie onder kopje "bestellen". Mocht u geïnteresseerd zijn om een of meerdere foto’s of een serie af te nemen voor bijvoorbeeld het maken van een kalender of ansichtkaarten of als illustratiemateriaal bij een jaarverslag of anderszinds, kan dat natuurlijk ook. U kunt daartoe met Bert Janssen of George Vogelaar contact opnemen.

Van alle foto's zijn de GPS-gegevens beschikbaar op aanvraag.

Het auteursrecht van de foto’s en filmpjes is in handen van de makers van dit project.

Veel plezier bij het kijken naar al die prachtige foto’s.

Bert Janssen en George Vogelaar

PS: De productie van al deze foto’s werd financieel mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten en de provincie Limburg.

Over ons:

Bert Janssen is al vanaf 1995 actief vanuit Maastricht als freelance fotograaf. Hij publiceerde een aantal foto-documentaires. In 2011: “ Nazareth, 2009/2010” en “Momentopnamen, een maand in het hospice” met Paul Peijnenburg, en in 2013: “Cultural Freezone Lanbouwbelang Maastricht”.

http://www.bertjanssen.eu

George Vogelaar is freelance journalist, tv-, radio- en documentairemaker. Hij werkt onder meer voor de regionale omroep L1 en RTV Maastricht. Daarnaast is hij moderator, debatleider en dagvoorzitter.

http://www.georgevogelaar.nl

Contact:

Rondom Maastricht : info@rondommaastricht.nl

Bert Janssen : fotografie@bertjanssen.eu           0031-6-51056564

George Vogelaar : info@georgevogelaar.nl         0031-6-53370583

© Rondom Maastricht